Известие

Collapse
No announcement yet.

Температура!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

...чел съм ги...има много теми с тия термостати...и все учудвания....моята откак я взех си държи 76-78 градуса/на око разбира се - 1/3 между 70 и 90.../ ....лете,зиме - толкова...при спускане пада докъм 65 гр...като се нахакаш в градската бутаница вдига до 90...а при качване на шипка - спортно/едно голфче се опитваше да се прави на мъж.../ вдигна до 95....относно парното..тук не може да се очаква активно парно без включен вентилатор,поне защото филтъра/на климатика/на въздуха към купето донякъде възпрепятствува свободният поток на влизащият въздух...аз го включвам на 2...като постопли,превключвам на 1 ..и по късна-на 0...и поддържа...аз имах Поджеро на което сменях радиатор и термостат...та оригинално в магазина имаше термостат за 83 и за 78 градуса,с щамповани цифри на градусите на самия термостат...из форума един колега беше споделил,че може да има термостати за различни температури при алфа.....може и да е така....забелязвам из форума доста колеги....не им ли е точно 80 гр температурата и...подскачат...и хайде нов?!??....това е само едно мнение...
    156-2.4-JTD-99;
    156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

След 7-ми съм в София ....като мина през АлАуто да видим какво ще ми кажат ще пиша............. нали уж са им оригинални частите ...аз не разбирам ...отивам и казвам искам нов термостат -те ми слагат ..... не съм съгласен на 3 месеца да меня части ....... така ,че или сменяме сервиза или оправят - не че ще загубят много но.........
      Alfa156 Against All

Comment

и аз си го смених вчера моя и доста трудно загрява но странното е че по каталога за 1.9jtd не е като моя всичко муе наред но една тръба има по малко и след 20 минути умуване с продавача се намери моя и се оказа че се води за TDI не знаех че има такива 156-ци
        156 1.9 JTD 105hp

Comment

Колеги,погледнете предишната страница какво съм писал.Опитвам се да ви спестя ходене по мъките,а аз точно това правих известно време. Моя термостат се държи доста прилично поне за тези 3-4 месеца от смяната. Но какво да искаме от дизелите ,те по принцип по-трудно си загряват,но пък си държат 88-90 градуса независимо дали пускаш баир или нещо друго.. До тези изводи стигнах сам и при разговор с шофьорите на новите линейки Форд и WW на Спешна помощ , който са на 2-3 месеца
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от b0jo
            и аз си го смених вчера моя и доста трудно загрява но странното е че по каталога за 1.9jtd не е като моя всичко муе наред но една тръба има по малко и след 20 минути умуване с продавача се намери моя и се оказа че се води за TDI не знаех че има такива 156-ци
            Няма.
            Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Behr е пален ташак извинявм се за израза ама за месец и половина вече два такива дадоха фира сега съм взел един друг но като го сложа и като покарам известно време тогава ще дам мнение за него става въпрос за колата от подписа ми
              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

EPS е може би най-добрият вариант, но за тях се чака. Бер са навсякъде.
                Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

BEHR са пълен ташак...АБСОЛЮТНО ВЯРНО...НЕ СИ ВЗИМАЙТЕ!
                  Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                  Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                  Lancia Ypsilon '02

Comment

аз се прецаках май, но стария също ми беше BEHR само дето имаше кат. номер, за сега новия работи но докога незнам щом казвате че са менте дадох 108лв Шееет
                    156 1.9 JTD 105hp

Comment

Не знам дали са менте, но в Аутоиталия също продават BEHR. Там би трябвало да са с ясен произход. То BEHR може да има различни производства. Made in Italy, Made in China.... Още повече, че в Аутоиталия са по 130 лв., а по другите магазини има и за 50-60.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                      X